Un intent de robatori a l'escola de Castellbell va ser el primer dels quatre assalts en centres educa-tius de la comarca comesos els darrers dotze dies, segons van explicar ahir els Mossos. L'últim, com explicava ahir aquest diari, va tenir lloc dimecres a la matinada a l'IES Quercus de Sant Joan i, entremig, n'hi ha hagut dos més als instituts Pius Font i Quer i Guillem Catà de Manresa. Es dóna el cas que el robatori de Castellbell va ser avortat pel regidor de Seguretat del poble, que va enxampar els lladres sortint del col·legi i els va perseguir en cotxe fins a Vacarisses.

L'alcaldessa de Castellbell, Montserrat Badia, i la directora de l'escola, Gisela Costa, ho van relatar ahir a Regió7. Els fets van tenir lloc el divendres 19 de febrer a la nit. Dos lladres van forçar el pany de la porta de l'escola i van trencar un vidre. El rebombori va ser advertit per un veí, que va detectar moviment d'intrusos a l'interior de l'escola. Immediatament va trucar a l'alcaldessa, la qual, al seu torn, va avisar els Mossos i el seu regidor de Seguretat, Fèlix Enrich.

"A Castellbell tenim vigilants municipals, però justament aquella nit no estaven de servei. Per això, a banda dels Mossos, vaig trucar al regidor", va explicar Badia. El regidor va anar en cotxe fins a l'escola i va veure els lladres sortint per la part posterior de l'escola i entrant a un cotxe, on els esperava una tercera persona. "Encara no havien robat res, segurament tornaven al vehicle a buscar eines o perquè ja havien detectat que havien estat observats", diu Badia.