Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga van detenir, entre l'1 i el 2 de març, dos homes, de 29 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de la capital berguedana, i un menor d'edat, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força i un delicte de furt.

Els joves van ser detinguts després que els agents van tenir coneixement que a Berga hi havia tres joves que possiblement estaven robant a una veïna seva, de 83 anys d'edat, que vivia sola i tenia principis de demència. Els nois vivien en el mateix carrer que la víctima i ràpidament van guanyar-se la seva confiança. Sovint entraven a casa seva, i aprofitaven per sostreure-li joies, objectes o diners. Fins i tot, van aconseguir fer una còpia de les seves claus i així entrar quan ella no hi era.

A causa de la seva salut i amb la seva confiança guanyada, també van aconseguir que els hi facilités diners freqüentment. Fins i tot un d'ells es feia passar pel seu cuidador, així podia acompanyar la víctima a les entitats financeres i treure diners sense aixecar cap sospita.

Durant la investigació, els mossos van esbrinar que des del passat novembre els autors havien portat joies i objectes de la víctima a botigues de segona mà, d'on van obtenir 4669.85 euros.

Finalment, un cop es van constatar tots els fets, els mossos van detenir els tres autors per un delicte de robatori amb força i un delicte de furt.

Els dos detinguts majors d'edat han passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, mentre que el menor d'edat ha passat a disposició de Fiscalia de Menors.