Un sorprenent atac d'un grup de vaques va ferir greument dos veïns de Calders fins al punt que un d'ells va haver de ser ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb diverses costelles trencades i una fractura a la cara, segons el SEM. Els animals van envestir diverses vegades les víctimes i van arribar a matar el seu gos.

Els fets van tenir lloc el 13 de febrer passat i actualment els dos ferits, un matrimoni de Calders, ja tornen a ser a casa, recuperant-se favorablement de les lesions. Fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van qualificar ahir d'excepcional aquest tipus de cas, en el qual van haver de mobilitzar tres ambulàncies per atendre les dues víctimes.

Els ferits són un home de 59 anys i una dona de 51 anys que el dia dels fets passejaven amb el seu gos per l'entorn de Calders. Quan caminaven a prop de la carretera de Moià (a poca distància de la gasolinera de Calders), el gos es va esmunyir fins a l'interior d'una finca, després de passar per sota d'un filat elèctric que serveix per impedir el pas de les vaques.

El gos es va acostar fins als animals, que pasturaven per la zona. Mentrestant, darrere seu, els seus amos el van seguir per intentar que tornés amb ells. Les vaques es van sentir amenaçades per la presència de l'animal i van començar a envestir-lo fins a provocar-li la mort. A continuació, van atacar els propietaris del gos, que s'havien acostat per intentar salvar-lo. Les vaques van fer caure a terra els dos calderins i els van continuar donant nombrosos cops, sense que les víctimes tinguessin cap possibilitat d'escapatòria.