De deu a setze anys de presó. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha augmentat considerablement la pena del jove motorista que l'any 2012 va atropellar mortalment un policia local de Manresa, Edouard Guillem Trapero. L'alt tribunal ha acceptat el recurs que el pare de la víctima, amb el suport de l'Ajuntament, havia interposat contra la sentència inicial. Segons ha conclòs, el fet que l'acusat fos un consumidor habitual de marihuana no era un motiu de pes per rebaixar-li la pena.

En la primera sentència, l'Audiència de Barcelona havia aplicat dos atenuants per a l'acusat, Marc Ayala Martínez, la d'anomalia psicològica i la de drogaaddicció. Per aquest motiu, li havia establert la pena en deu anys i quatre mesos de presó, pels delictes d'homicidi, atemptat a l'autoritat amb instrument perillós, dos delictes d'atemptat a agents de l'autoritat i un contra la seguretat viària.

Ara, el TSJC ha condemnat Marc Ayala pels mateixos delictes, però li ha retirat l'atenuant de drogaaddicció. Segons la resolució, l'acusat era un consumidor habitual de marihuana, però això simplement li provocava una afectació "genèrica i lleu" de les seves capacitats intel·lectuals. De fet, tal com va assenyalar el pèrit en el judici, aquesta addició només provocava a l'acusat "un desinterès general".