L'home que l'1 de març va ser detingut pels Mossos en una casa de la urbanització del Calvet, a Sant Salvador de Guardiola, era un dels líders d'una organització violenta que es dedicava a assaltar narcotraficants per robar-los la droga, segons va explicar ahir el cos policial. La banda s'ha desarticulat amb la detenció de trenta persones a Catalunya i a Andalusia, quinze de les quals han ingressat a presó provisional, incloent-hi el veí del Calvet, de nacionalitat marroquina.

La detenció, tal com va publicar aquest diari, va anar a càrrec del Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos d'Esquadra, la unitat que s'encarrega de les intervencions amb un alt risc de violència armada, davant la temença que l'home podria intentar usar una arma per evitar la detenció.

En total, en dos dies diferents, es van detenir 30 persones en diferents municipis de Catalunya i d'Andalusia, de nacionalitats marroquina, espanyola i senegalesa. Els arrestats, segons els Mossos, integraven una macroorganització criminal que es dedicava principalment als robatoris amb violència a traficants de droga. Els assalts es feien sempre utilitzant una violència extrema amb l'objectiu de dissuadir possibles represàlies. Fins al punt que, en alguna ocasió, van fer trets amb armes de foc, lesions amb arma blanca, contusions greus amb defenses extensibles i, fins i tot, l'aplicació de descàrregues elèctriques en els genitals de les víctimes.