Una jove va ser detinguda diumenge a València per intentar robar nadons a l'Hospital La Fe i a l'Hospital General de Cartagena (Múrcia). La policia sospita que la noia pateix algun tipus de trastorn psicològic derivat dels dos avortaments que va patir recentment. T.V.S, de 21 anys d'edat, es va vestir amb una bata blanca per fer-se passar per infermera i va visitar habitació per habitació -dues a Cartagena i tres a València- per endur-se amb una criatura utilitzant l'excusa que havia de d'agafar els nounats perquè fossin sotmesos a una prova protocol·lària.

Va ser precisament el pare del nen assignat a l'habitació 318 de La Fe qui va donar la veu d'alarma sobre les 19.30 h de diumenge. L'ara detinguda va entrar a l'habitació i va dir que havia d'endur-se el nen per realitzar-li unes proves. Quan el pare va preguntar el motiu, la jove va oferir respostes incoherents que el van alertar fins al punt que li va agafar el petit dels braços. Seguidament ella va fugir. L'home va alertar immediatament a les infermeres, que van cridar als vigilants de seguretat.

S'ha sabut que T. V. S. ja ho havia intentant abans en l'habitació 317, però en aquest cas, la pacient ni tan sols havia donat a llum, ja que està embarassada de set mesos. Abans d'intentar escapar, encara ho va intentar en una tercera habitació, d'on va ser expulsada pels pares a causa de la sospita que va aixecar la seva actitud nerviosa.

Al veure's acorralada, es va amagar en uns lavabos, on va abandonar la bata blanca amb el logotip de l'hospital de Cartagena que havia robat aquell matí. Allà la van trobar els vigilants, que la van retenir i van avisar la Policia Nacional.

En escorcollar-li les butxaques, van trobar un bitllet d'autobús de Múrcia a València, on havia arribat a les 15 h, de manera que tot apunta que va viatjar a la capital del Túria amb l'única intenció de fer-se amb un nadó. Els agents van parlar amb l'hospital de Cartagena i així van saber que també allà ho havia intentat, però que havia fracassat perquè la prova mèdica que utilitzava com a excusa per agafar-los ja se'ls havia realitzat, de manera que els pares no van accedir a les seves pretensions.

La jove, amb antecedents policials no relacionats amb l'intent de sostreure els menors, va afirmar al Grup de Menors (Grume) de València, que ha assumit la investigació, que havia patit dos avortaments recents i que aquesta era la raó per la qual buscava aconseguirun nadó.

La dona detinguda per la policia tenia tanta pressa per aconseguir apoderar-se d'un infant que fins i tot va instar a una dona embarassada perquè li lliurés el seu nadó. "Anava vestida amb roba de carrer i una bata no molt ben posada i només entrar va preguntar on era el nadó", relata la Sònia, que es troba en el setè mes de gestació i a l'habitació de la qual va entrar la presumpta lladre de nadons.

"Li vam dir que aquí no hi havia cap nadó i, en veure que estava embarassada, va dir que s'havia equivocat i va marxar", explica aquesta futura mare.