El Jutjat Penal 1 de Manresa ha condemnat una veïna de la ciutat, Ana Belén S. F., que va insultar i amenaçar una noia abusada sexualment pel marit de l´acusada. La dona, que també va intimidar la mare de la víctima, va cometre els fets al jutjat de guàrdia i a la comissaria dels Mossos, durant la roda de reconeixement del seu marit. Posteriorment, l´home va acabar sent condemnat per l´abús i l´acusada es va divorciar d´ell.

La sentència condemna Ana Belén S. F. per un delicte d´obstrucció a la justícia a la pena d´un any de presó, que no haurà de complir perquè no té antecedents penals, amb la condició que pagui una multa de 360 euros i no torni a delinquir durant dos anys. La dona va reconèixer els fets davant del jutge i va acceptar la pena, després que el seu advocat la pactés amb la fiscal, que inicialment demanava dos anys i mig de presó.

Els fets van tenir lloc l´11 de juliol del 2013, quan la dona es trobava a la comissaria dels Mossos de Manresa perquè el seu marit estava detingut i se li estava fent una roda de reconeixement pel delicte d´abusos sexuals.

Després de la roda, l´acusada, que creia en la innocència del seu marit, es va dirigir a la víctima (que acabava de reconèixer l´agressor) i a la seva mare, i les va insultar mentre es passava un dit pel coll, en un gest d´amenaça. Seguidament, al jutjat de guàrdia de Manresa, on declaraven les perjudicades, s´hi va tornar a dirigir de la mateixa manera. Segons la sentència, la dona va amenaçar les víctimes per atemorir-les i per interferir en l´actuació processal.

El dia del judici, el jutge va accedir que Ana Belén S. F. pagui la multa de 360 euros en dotze mensualitats de 30 euros, després que la dona manifestés que està passant per problemes econòmics.