La carretera comarcal C-55 va tornar a ser aquest dissabte l'escenari tràgic d'una pèrdua humana. Poc abans de 2/4 de 10 del matí, al tram del barri de la Farinera de Sant Vi- cenç de Castellet (km 21,5), l'Audi A3 que conduïa la jove Mónica Naranjo Guerrero, de 20 anys i de Manresa, va patinar per efecte del ferm moll a causa de la pluja i va caure pel marge de la carretera. La dissortada notícia va tenir lloc justament el dia en què es van donar per acabades les obres que han intentat dotar la via de mesures de seguretat que redueixin l'alta sinistralitat que registra des de fa dècada i mitja.

La C-55 ja va ser protagonista d'un altre accident greu divendres de la setmana passada, en què un manresà va quedar ferit en estat crític. Des de fa mesos, unes obres interminables han omplert la carretera de mitjanes i altres mesures que cerquen aturar tant com es pugui la sagnia. Just aquest dissabte, es van retirar els darrers cons, tot i que la inauguració oficial de la remodelació no es durà a terme fins d'aquí a uns quants dies.

Mónica Naranjo Guerrero conduïa el seu vehicle en direcció a Manresa quan el cotxe va relliscar i va trencar la barrera del voral i es va precipitar per un terraplè, al costat del riu Llobregat. Diverses dotacions mèdiques, de Bombers i dels cossos de seguretat es van desplaçar a l'indret del sinistre, i el SEM va intentar reanimar la vida de la noia, però sense èxit. Les imatges del vehicle entre les canyes després de picar contra la mitjana donen testimoni de la violència d'un impacte que suma una nova víctima a la llista negra de la C-55.