L'assaltant dels Tous detingut ara és l'únic dels catorze implicats que està a presó

Molts sospitosos no van ser trobats, la resta va fugir de la justícia i alguns han tornat a Catalunya per robar-hi de nou

26.03.2016 | 07:41
Una captura de la càmera de seguretat dels joiers Tous, la nit en què es va produir l´assalt.

Està a presó per motius totalment aliens al cas Tous (tres robatoris l'estiu passat en xalets de la Costa Brava), però ara mateix és l'únic dels catorze assaltants de la casa dels joiers que es troba entre reixes.

La detenció a Grècia de Nikolli Eglantin i la seva extradició a l'estat espanyol ha fet reflorar un cas, el de l'assalt de Pineda de Bages, que va ocórrer fa gairebé deu anys i que, des de llavors, ha acabat amb un únic condemnat, el gendre dels Tous, Lluís Corominas, per la mort d'un dels lladres. Però, en canvi, cap de la resta d'assaltants no ha estat jutjat pel robatori.

La investigació policial va permetre identificar onze dels catorze assaltants, la majoria dels quals albanokosovars, i, de fet, alguns d'ells ja van ser detinguts: Dulji Kosum, el lladre que acompanyava la víctima mortal a l'interior del cotxe; Arsim Blaku i Milazim B, els dos assaltants que van entrar a l'interior del xalet; i també el lladre detingut ara, Nikolli Eglantin.

Tots quatre, però, van fugir de la justícia després que obtinguessin la llibertat condicional i mai no han estat jutjats. De tots ells, l'estiu passat en van reaparèixer dos a Catalunya, robant en urbanitzacions de la Costa Brava: Blaku, que continua desaparegut, i Eglantin, que és qui ha estat ara detingut i extradit a Espanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema