La Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada va detenir dissabte al matí S.C.G., un home de 36 anys i veí de Manresa enxampat in fraganti quan estava robant a la masia de les Torres, un estatge situat al camp més enllà del nucli urbà de la localitat. L'individu va passar a disposició judicial, i s'investiga si està relacionat amb altres delictes del mateix tipus.

Els fets es van precipitar quan una dona, de 71 anys, que era a la casa, va avisar la Policia Local que hi havia un encaputxat que estava forçant portes i robant a la masia. La dona es va refugiar i va trucar al cos de seguretat santjoanenc. Els agents es van desplaçar fins a l'indret i van poder atrapar la persona en qüestió, de qui consta que té antecedents policials per altres robatoris.

Abans de l'arribada de la policia, l'home havia penetrat a l'interior de la masia i havia acumulat diversos objectes que anava apilant per ser carregats dins del vehicle que havia aparcat al pati de la finca. Quan la policia va fer acte de presència i va atrapar el presumpte delinqüent, es va adonar que al cotxe hi havia altre material amb tota l'aparença de pertànyer a altres domicilis, motiu pel qual s'ha de dilucidar mitjançant la investigació pertinent si són peces que procedeixen d'altres robatoris precedents. Aquesta tasca pertany ara a l'àmbit dels Mossos d'Esquadra.

La Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada va tancar el detingut al calabós de les dependències municipals com a pas previ a posar-lo a disposició del jutjat de guàrdia. La resolució de l'afer va fer possible evitar un robatori en una finca, un fet que cada cop és més habitual a les comarques de la Catalunya Central, tal com es va explicar en aquest diari dies enrere.