L'expresident de Societat Civil Catalana serà jutjat per un presumpte delicte d'injúries

La jutgessa considera que el delicte no ha prescrit i desestima la petició del santpedorenc Josep Ramon Bosch

22.03.2016 | 14:06

L´expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, haurà de seure al banc dels acusats per un presumpte delicte d´injúries, segons ha informat l´associació d´advocats Drets, el col·lectiu que va interposar la querella contra el santpedorenc. Tot i que l´advocat de Bosch havia al·legat prescripció del delicte, el Jutjat d´Instrucció número 3 de Manresa ha notificat que desestima el sobreseïment i que se celebrarà judici oral si ho demanen les parts. Drets ja ha anunciat que tirarà endavant la petició actuant com a acusació particular en nom de l´actor Toni Albà, una de les moltes personalitats catalanes injuriades en el perfil de Facebook de "Fèlix de Sant Serní de Tavernoles", pseudònim sota el qual actuaria el propi Bosch segons les proves facilitades per Drets al jutjat.

Molt poc després de la interposició de la querella, el jutjat d'instrucció número 3 de Manresa ja va obrir diligències prèvies contra Josep Ramon Bosch, que va haver d´assistir als jutjats el passat gener en qualitat d´imputat. Tot i que el perfil de Facebook va ser eliminat poques hores després de presentar-se la querella, Drets disposava d´una acta de navegació certificada que en demostrava l´existència i que va fer arribar a la causa oberta als jutjats.

Josep Ramon Bosch va dimitir de president de Societat Civil Catalana pocs dies després de la presentació de la querella, el passat mes de setembre.

Al perfil presumptament gestionat per Bosch s´hi publicaven, des de l´any 2012, missatges contra persones que s´han posicionat a favor del dret a decidir dels catalans, com Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Reguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández. Es tracta de missatges profundament injuriosos i presumptament delictius que contenen odi visceral envers aquestes persones, com ara els dedicats a Toni Albà: "Fill de puta. No hi ha més. Un xarnego fastigós que es diu Antonio Álvarez i es fa dir Toni Albà, renegant dels seus origens. FdP".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema