Regió 7

Cau una banda que robava en domicilis de la Catalunya Central i de l´àrea metropolitana

Presó preventiva per a onze acusats de 48 robatoris arreu del país, entre els quals al Bages, l'Anoia i el Solsonès

26.03.2016 | 07:41
Algunes de les joies, diners i objectes recuperats pel cos policial català
Algunes de les joies, diners i objectes recuperats pel cos policial català

Els Mossos d'Esquadra han detingut dotze persones acusades de 48 robatoris en cases i pisos d'arreu de Catalunya, principalment de l'àrea metropolitana i de la Catalunya Central, en comarques com el Bages, el Solsonès, l'Anoia i Osona. Onze dels dotze detinguts, de nacionalitat albanesa i veïns de Barcelona i de l'Hospitalet de Llobregat, ja han ingressat a presó provisional per ordre del jutge.

Segons han informat aquest dijous els Mossos en un comunicat, l'operació que ha permès desarticular aquesta organització criminal va ser fruit de la confluència de dues investigacions entre les dues àrees d´investigació criminal.

D´una banda, els Mossos de la Catalunya Central havien detectat l´assentament d´un grup de persones de nacionalitat albanesa que es dedicaven a la comissió de robatoris amb força. D´altra banda, els Mossos de la Regió Metropolitana Nord estava fent indagacions al voltant de les activitats d´una empresa de lloguer de vehicles perquè tenien coneixement que un grup d´albanesos arrendava turismes de forma habitual per poder-se desplaçar i cometre robatoris amb força a domicilis.

D´aquest grup en destacava un albanès que reclutava persones originàries del seu país quan arribaven a Catalunya amb la única finalitat de cometre robatoris. El líder de la banda hi contactava, els rebia personalment i des d´un primer moment els acompanyava per mostrar-los les zones més propícies per a la consumació de robatoris en domicilis.

Un cop havien format la bateria delictiva, llogaven un cotxe i es desplaçaven cap a localitats de les comarques de la Catalunya central i de la conurbació metropolitana de Barcelona amb l´objectiu de localitzar cases on perpetrar els robatoris. Quan ja les tenien seleccionades fixaven el dia i hi accedien després de forçar la finestra o la porta. Els lladres s´enduien tot el que estigués al seu abast amb bona sortida al mercat negre, tot i que principalment buscaven diners i joies.

A mesura que la investigació avançava va quedar palès que els lladres treballaven en col·laboració amb un home de nacionalitat italiana que regentava dues botigues de compra-venda d´or a Barcelona. Aquest home els rebia fora l´horari d´obertura dels establiments i, fins i tot, al seu domicili particular per tal de comprar l´or que sostreien. El receptador els abonava els diners directament, tot i que també li´n donava una part al líder de la banda en concepte de comissió.

Dimecres de la setmana passada, ja amb tota la informació recopilada, es va realitzar un operatiu policial i es van dur a terme quatre entrades a Barcelona i tres a l´Hospitalet de Llobregat que va culminar amb la detenció de dotze persones acusades de 48 robatoris amb força en domicilis d´arreu de Catalunya i de pertinença a organització criminal. S´han acreditat fets a les comarques del Maresme, Vallès Occidental i Oriental, Bages, Osona, Anoia, Baix Llobregat, Solsonès i Alt Penedès.

En els escorcolls els policies van recuperar joies, documentació italiana falsa, diversos rellotges, 500 lliures esterlines, 7.800 euros i una gran quantitat d´estris i eines per a la comissió dels robatoris com tornavisos, palanques o passamuntanyes.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó per onze dels dotze detinguts. Hores d´ara els investigadors estan duent a terme les gestions pertinents per localitzar els propietaris dels objectes recuperats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Fet Divers

Bombers treballant en l'incendi de l'immoble
Un incendi crema els baixos d´una casa a Cal Bassacs

Un incendi crema els baixos d´una casa a Cal Bassacs

Els Bombes han evacuat els veïns que hi viuen i els de dos immobles del costat

Els veïns de les Escodines i l´Ajuntament constaten una reducció del incidents

Els veïns de les Escodines i l´Ajuntament constaten una reducció del incidents

La policia es compromet a intentar que els okupes conflictius marxin del barri L'entitat veïnal,...

L´Ajuntament de Manresa es compromet a mantenir la vigilància policial a les Escodines

L´Ajuntament de Manresa es compromet a mantenir la vigilància policial a les Escodines

El consistori, la policia i els veïns acorden continuar col·laborant per eradicar la inseguretat i...

Detingut un funcionari de Brians i cinc persones més per entrar droga a la presó

Detingut un funcionari de Brians i cinc persones més per entrar droga a la presó

Els acusats, dos dels quals han estat empresonats, introduïen haixix i heroïna al centre...

Expulsen al Marroc el jove de Manresa que va ser detingut per gihadisme

Expulsen al Marroc el jove de Manresa que va ser detingut per gihadisme

L'acusat, que no tenia els papers en regla a l´estat espanyol, ha estat retornat al seu país...

Presos de Lledoners elaboren i emeten en obert un programa de ràdio

Presos de Lledoners elaboren i emeten en obert un programa de ràdio

De forma pionera al país, el magazín es podrà escoltar per Internet i s'estrenarà entrevistant el...

El Trànsit
AmpliarAmpliar informació
El Trànsit a la ciutat
AmpliarAmpliar informació
Enllaços recomanats: Premis cinema