Albert C. C., el germà del jove d'Igualada que va ser absolt del crim de Castellfollit del Boix, Marc C. C., continua en presó provisional quan ja fa un any que es va reobrir el cas arran de la declaració d'una testimoni sorpresa. Aquesta persona, segons ha pogut confirmar ara aquest diari de fonts judicials, és l'exnòvia de Marc C. C. i va incriminar tots dos germans de l'assassinat del jove igualadí Manel del Corral Jorge, comès el 2009. La víctima va morir presumptament a ganivetades a Igualada i el seu cadàver va aparèixer cremat en un cobert abandonat de Castellfollit.

La fase d'instrucció reoberta l'any passat ja es troba molt avançada i, segons les mateixes fonts, el cas serà enviat properament a l'Audiència de Barcelona perquè assenyali la data de judici contra Albert C. C., un cop les diferents parts hagin presentat els seus escrits de conclusions provisionals.

Tot i que la declaració de l'exnòvia també va incriminar Marc C. C., ell no serà processat perquè la llei impedeix tornar a jutjar per un mateix cas una persona ja absolta. Abans del judici, que es va celebrar el 2013 davant d'un jurat popular, Marc C. C. es va estar tres anys i vuit mesos en presó preventiva.

L'exnòvia de Marc C. C., que mai no havia estat citada com a testimoni durant el procés judicial, es va presentar de sorpresa l'abril de l'any passat davant del Jutjat d'Instrucció 6 de Manresa, que va portar el cas, per incriminar de l'homicidi els dos germans. Segons fonts judicials, la noia va declarar que va ser testimoni directa d'una part dels fets. Durant aquest temps, segons les mateixes fonts, s'hauria mantingut en silenci per por.

La seva declaració, expliquen les fonts esmentades, va ser clau per detenir i empresonar Albert C. C., que ara té 27 anys. Contra ell, s'hi afegirà tota la prova indiciària que va servir en el seu moment per jutjar Marc C. C., de 29 anys.

De fet, el 2009, Albert C. C. també havia estat detingut pels Mossos, tot i que el jutge el va deixar en llibertat sense càrrecs. El procés judicial va continuar únicament contra Marc C. C., que sempre va defensar la seva innocència.

En el judici, la fiscalia, que demanava 17 anys de presó, atribuïa el mòbil del crim a un suposat deute de 200 euros relacionat amb les drogues. El jurat popular, però, va absoldre Marc C. C. (en una votació de cinc vots a quatre) perquè no va considerar prou rellevants els indicis que hi havia contra ell, ja que no hi havia cap prova directa. El jurat també es va basar en dos testimonis que van declarar que havien vist viu Manel del Corral a una hora a partir de la qual ja no era possible que hagués pogut ser assassinat per Marc C. C.

Al llarg d'aquest darrer any que Albert C. C. ha estat en presó provisional, la seva família ha intentat sense èxit que el jutge li concedeixi la llibertat condicional. La defensa del noi, de fet, no dóna cap credibilitat a la declaració que va fer l'exnòvia de Marc C. C. i l'atribueix a una revenja per motius personals, arran de la ruptura de la relació sentimental.

Aquesta serà la línia principal de la defensa durant el judici, a banda de tornar a desacreditar tots els indicis que van servir per jutjar en el seu moment Marc C. C. Per aquest cas, la família dels dos germans ha contractat una advocada particular, diferent de l'advocat d'ofici que va defensar Marc C. C.