Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han detingut un veí d´Esparreguera de 35 anys, de nacionalitat espanyola, acusat d'haver comès nou robatoris en domicilis de la població. L'home ja havia estat arrestat a finals del 2015 per fets similiars a Sant Feliu de Llobregat i a Martorell. L'agost de l'any passat va sortir de la presó després d'haver complert una condemna d'11 anys per robatoris semblants.

Segons ha informat el cos policial aquest dilluns, des d´inicis del 2016 s´havien succeït un augment de robatoris amb força en diverses urbanitzacions d´Esparreguera. Aquests il·lícits seguien un modus operandi que coincidia amb altres robatoris comesos a Sant Feliu de Llobregat i Martorell a finals de 2015. El lladre sempre actuava en cases semblants i amb poca destresa i molta aparatositat.

La Policia Local d´Esparreguera va identificar el sospitós el 14 de març quan movia un carretó a prop del seu domicili. El duia ple d´objectes que, dies després, dues víctimes diferents van identificar com a propis.

Els agents van detenir l´home i el van relacionar amb un altre robatori: la sostracció d´un vehicle. Els tres fets coincidien en la manera de perpetrar-se amb els que havien succeït a finals de 2015. Els Mossos van fer una entrada i escorcoll al domicili del detingut, una casa ocupada, i van recuperar un gran nombre d´objectes sostrets.

Els investigadors el relacionen amb nou robatoris amb força ocorreguts a Esparreguera entre finals de gener i mitjans de març. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la prohibició de residència i d´accés a les nou poblacions del partit judicial de Martorell.

Segons destaquen els Mossos, l´home va sortir de la presó l´agost de 2015 després d´una condemna d´11 anys per fets similars. A continuació, va tornar a delinquir i va acumular 14 antecedents per robatoris amb força, dos d´aquests en domicilis, fins a finals de 2015. Com que el jutge li va prohibir la residència en tot el partit judicial de Sant Feliu de Llobregat, zona en la qual cometia els il·lícits, s´havia desplaçat a l´àrea de Martorell. Ara, el jutge, enlloc d'enviar-lo a presó preventiva, li ha prohibit residir en aquesta zona.