L'operació de tornada de Setmana Santa va deixar ahir importants retencions de trànsit a l'eix del Llobregat (C-16), entre el túnel del Cadí i Berga. Els principals embussos, segons el Servei Català de Trànsit, es van registrar durant el matí, mentre que durant la tarda la circulació ja va ser més fluida, tot i que va continuar sent intensa.

Segons el Servei Català de Trànsit, durant el matí, es van arribar a registrar cues de fins a divuit quilòmetres entre els municipis de Bagà i Cercs. L'embús va afectar també durant una estona la circulació pel túnel del Cadí, on els Mossos d'Esquadra van haver de regular el trànsit.

Altres carreteres afectades per l'operació tornada van ser la C-14, que va registrar cues a Organyà i a Ponts, i la A-2, a Òdena, on ahir a la tarda també es van generar retencions. La N-260, entre la Seu d'Urgell i Puigcerdà, també va patir retencions durant el dia.

Des que es va iniciar l'operació de Setmana Santa, el 18 de març passat, han mort a les carreteres catalanes divuit persones, tretze de les quals van ser les estudiants d'Erasmus que van morir en l'accident d'autobús a la AP-7, al terme de Freginals.