Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han detingut un veí d'Esparreguera de 35 anys, de nacionalitat espanyola, acusat d'haver comès nou robatoris en domicilis de la població. L'home, que vivia d'okupa en un edifici d'Esparreguera, ja havia estat arrestat a final del 2015 per catorze robatoris més a Sant Feliu de Llobregat i a Martorell. Es dóna la circumstància que l'agost de l'any passat va sortir de la presó després d'haver complert una condemna d'onze anys per robatoris semblants.

Segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra, des d'inici del 2016 s'havia registrat un augment de robatoris en cases de diverses urbanitzacions d'Esparreguera. Aquests robatoris seguien un modus operandi que coincidia amb altres casos comesos a Sant Feliu de Llobregat i Martorell a final del 2015. El lladre sempre actuava en cases similiars, amb poca destresa i amb molta aparatositat.

La Policia Local d'Esparreguera va identificar el sospitós el 14 de març passat, quan movia un carretó a prop del seu domicili. El duia ple d'objectes que, dies després, dues víctimes diferents van identificar com a propis, ja que havien estat robats.

Els agents van detenir l'home i el van relacionar amb un altre robatori: la sostracció d'un vehicle. Els tres fets coincidien en la manera de perpetrar-se amb els que havien succeït a final del 2015. Els Mossos van fer una entrada i escorcoll al domicili del detingut, una casa ocupada, i van recuperar gran nombre d'objectes sostrets.

Els investigadors l'han pogut relacionar amb nou robatoris ocorreguts a Esparreguera entre final de gener i mitjan març. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la prohibició de residència i d'accés a tots els municipis del Baix Llobregat Nord, que inclouen el partit judicial de Martorell.

Segons destaquen els Mossos, l'home va sortir de la presó el mes d'agost del 2015, després d'una condemna d'onze anys per fets similars. A continuació, va tornar a delinquir i va acumular catorze antecedents per robatoris amb força, dos dels quals en domicilis, fins a final del 2015.

Com que el jutge li va prohibir la residència en tot el partit judicial de Sant Feliu de Llobregat, zona en la qual cometia els actes il·lícits, s'havia desplaçat a l'àrea de Martorell. Ara, el jutge, en lloc d'enviar-lo a presó preventiva, li ha prohibit residir també en aquesta zona.