Regió 7

Aparten un mosso de Manresa que va abusar del seu càrrec en un partit

L'agent, que estava en pràctiques, es va identificar com a policia en una disputa quan era entrenador de bàsquet

01.04.2016 | 08:43

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs contenciós administratiu interposat per un mosso d'esquadra de Manresa a qui Interior no va considerar apte durant el seu període de pràctiques per abusar del seu càrrec durant una discussió esportiva i, posteriorment, per intentar resoldre el conflicte generat per ell mateix.

Segons la sentència del Contenciós Administratiu del TSJC, els fets van tenir lloc l'abril del 2012, quan el mosso, que anteriorment ja havia estat policia local, estava realitzant el seu any de pràctiques a la comissaria de Manresa, després d'haver superat el curs a l'Escola de Policia.

Durant aquella època, era entrenador de l'equip de bàsquet Cerberus d'Artés. Durant un partit amb un conjunt rival, el Carmelí Groc, es va produir una trifulga entre els jugadors dels dos equips. Aleshores, l'entrenador del Cerberus es va identificar com a mosso d'esquadra i va demanar a l'entrenador del Carmelí Groc que s'identifqués. A més a més, segons la sentència, va insultar i menysprear els jugadors del Carmelí, tot proferint expressions com "colla de futurs delinqüents, aneu al vostre poble i no torneu més".

D'altra banda, l'endemà, l'acusat, des de la comissaria de Manresa, aprofitant la seva jornada de treball com a mosso, va trucar a l'entrenador del Carmelí. Ho va fer sense identificar-se com l'entrenador del Cerberus, sinó simplement amb el seu número d'identificació policial (TIP). En la conversa telefònica, el mosso es va oferir com a mediador del cas i va intentar dissuadir el tècnic del Carmelí perquè no denunciés els fets. A més, li va demanar les seves dades personals.

L'endemà, li va tornar a trucar des de la comissaria, un altre cop sense identificar-se com l'entrenador del Cerberus, explicant que el Club Cerberus Artés li enviaria una carta de disculpa. L'entrenador del Carmelí, però, va acabar denunciant tots els fets.

Ara, el TSJC considera greu el cas i, per tant, valida la resolució de la Generalitat que apartava del cos el mosso en qüestió, en considerar que aquesta conductiva revelava la seva ineptitud per al compliment de la funció de policia. Segons el text, els fets no es poden justificar com un error fruit de la inexperiència o d'un principiant, ja que l'home havia superat unes oposicions, havia realitzat un curs de nou mesos a l'Institut de Seguretat de Catalunya i ja es trobava al penúltim mes del període de pràctiques (que dura un any). La sentència també destaca que ja havia estat policia local.

Segons el text del TSJC, la fase de pràctiques està destinada a valorar la idoneïtat de l'aspirant i, per fer-ho, s'analitzen els seus comportaments i aptituds. La sentència considera que l'home va utilitzar la seva condició de policia i els mitjans de què disposa per intentar solucionar un problema personal i, per això, considera "justa" la decisió d'Interior de no aprovar el període de pràctiques de l'aspirant a mosso.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Fet Divers

Presos de Lledoners elaboren i emeten en obert un programa de ràdio

Presos de Lledoners elaboren i emeten en obert un programa de ràdio

De forma pionera al país, el magazín es podrà escoltar per Internet i s'estrenarà entrevistant el...

Trànsit explica tard i incorrectament un embús a la C-55 i no allibera l´autopista

Trànsit explica tard i incorrectament un embús a la C-55 i no allibera l´autopista

Un accident en hora punta a Sant Vicenç causa retencions de sis quilòmetres fins a Manresa

Trànsit lamenta els últims col·lapses a la C-55 i convoca una reunió urgent amb els alcaldes

Trànsit lamenta els últims col·lapses a la C-55 i convoca una reunió urgent amb els alcaldes

El Govern respon a les crítiques del Consell del Bages citant-lo a una trobada per mirar...

El Consell del Bages denuncia que el Govern incompleix el pla d´aixecament del peatge

El Consell del Bages denuncia que el Govern incompleix el pla d´aixecament del peatge

El govern comarcal i el Consorci Viari han demanat una reunió urgent amb la Generalitat per posar...

La grua de Cardona retira un cotxe de TV3

La grua de Cardona retira un cotxe de TV3

El monovolum estava estacionat en un gual de la carretera del Miracle i la grua l'ha traslladat a...

El Trànsit
AmpliarAmpliar informació
El Trànsit a la ciutat
AmpliarAmpliar informació
Enllaços recomanats: Premis cinema