L'Audiència Nacional ha condemnat a 12 anys de presó al matrimoni d'anarquistes xilè format per Francisco Javier Solar, "Cariñoso", i Mónica Andrea Caballero, "Moniquita", per l'atemptat comès el 2 d'octubre del 2013 a la Basílica del Pilar de Saragossa en què va quedar ferida una dona.

Això no obstant, el matrimoni, que residia a Barcelona i que s'enfrontava a una petició fiscal de 44 anys de presó, ha estat absolt del suposat intent d'atemptat al monestir de Montserrat i del delicte de pertinença a organització terrorista com a integrants del Comando Insurreccionalista Mateo Morral, integrat en els Grups Anarquistes Coordinats (GAC).

A la seva sentència, la secció quarta del Penal considera provat que "Cariñoso" i "Moniquita" van ser els que van col·locar l'artefacte el 2 d'octubre del 2013 causant lesions a una dona que estava a la Basílica del Pilar en el moment de l'explosió de la bomba.

Per això, els condemna a cadascun a cinc anys de presó per un delicte de lesions terroristes i a altres set anys per un altre de danys terroristes, a més d'obligar-los a indemnitzar conjuntament a la dona ferida amb 22.775 euros i amb 182.601 euros al consell de Saragossa pels desperfectes.