L'escola de Brians I és la que té més presos matriculats de tot Catalunya

Els consellers de Justícia i Ensenyament inauguren les noves instal·lacions de l'espai educatiu

31.03.2016 | 00:00
Un concert va amenitzar la inauguració de la nova escola, ahir a Brians

La presó de Brians I de Sant Esteve Sesrovires va inaugurar ahir les noves instal·lacions de l'escola del centre, que és la que té més presos matriculats de tot Catalunya, gairebé 600. Fins ara, les classes es feien en diferents espais, cosa que impedia agrupar l'alumnat de tot el centre que seguia un mateix nivell i obligava a doblar recursos per arribar a tots els mòduls.
Ara, l'escola concentrarà tota l'activitat docent en un únic espai gràcies a l'habilitació de nou aules, dues de les quals són d'informàtica, serveis comuns i sala de mestres. L'escola de Brians I acull prop de la meitat dels interns que hi ha a la presó (567 de 1.260) i és així l'escola penitenciària de Catalunya amb més alumnes matriculats.
Tot i ser l'escola amb més interns inscrits, Brians I no és la presó que té més reclusos de Catalunya. En total, hi ha 1.260 interns, dels quals 218 són dones i 1.042 homes. El 69% de les dones va a l'escola, mentre que entre el col·lectiu d'homes ho fa el 52%. En total hi ha 567 interns matriculats en 775 activitats formatives.
L'escola, que té per nom Artur Martorell, té 21 mestres que fins ara havien d'impartir les classes en diferents espais i havien de repetir els mateixos programes formatius pels diferents mòduls. Amb la nova escola, s'alliberaran docents i, per tant, es podrà augmentar l'oferta formativa; es millorarà la coordinació entre docents i l'atenció acadèmica als interns; i es farà un ús més eficient dels recursos.
El conseller de Justícia, Carles Mundó, va destacar la importància d'aquestes noves instal·lacions per tal d'oferir una millor atenció als reclusos en matèria formativa, un aspecte que ha considerat part important del procés de reinserció dels interns. El conseller va destacar que les escoles dins de centres penitenciaris atenen més de 3.800 presos, cosa que significa que el 49,4% de la població interna en centres penitenciaris a Catalunya segueix activitats formatives.
En aquest sentit, el conseller ha apostat per mantenir aquesta línia de treball per tal d'oferir els mitjans als interns perquè durant el temps que estiguin a la presó "tinguin l'oportunitat de formar-se, alfabetitzar-se i aprendre competències que els serviran per la vida laboral i pel seu enriquiment personal".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema