La fiscalia demana nou anys de presó per a un infermer d'un centre psiquiàtric de Martorell acusat d'haver abusat sexualment d'una pacient en diferents ocasions. L'home, Andrés Eliot M. U., de 48 anys i de nacionalitat peruana, era l'encarregat de medicar i supervisar els estats de contenció mecànica de la víctima, una noia de 19 anys ingressada per un trastorn de personalitat. El judici se celebrarà dijous a l'Audiència de Barcelona.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, van tenir lloc fa dos anys, entre el 16 d'abril i el 28 de maig del 2014, a l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, especialitzat en l'àmbit de la salut mental i concertat amb el Servei Català de la Salut. L'acusat treballava en el torn de nit del centre com a auxiliar d'infermeria. La víctima estava ingressada en aquest hospital en règim involuntari per desajustos en el trastorn límit de la personalitat, amb intents d'autolesió.

El processat era l'auxiliar encarregat de supervisar els estats de contenció mecànica de la noia, i també de subministrar-li la medicació que tenia pautada mèdicament. Segons la fiscalia, l'home es va valdre d'aquest fet per quedar-se a soles amb la noia a l'habitació i obligar-la així a mantenir relacions sexuals, contra la seva voluntat. Malgrat la negativa manifesta de la víctima, l'acusat la va penetrar vaginalment i la va obligar a fer-li fel·lacions, segons assegura l'escrit d'acusació pública.

Quan es van descobrir els fets, el jutge de guàrdia de Martorell va dictar una ordre d'allunyament a l'acusat, tant del centre com de la víctima. Com a conseqüència dels fets, la noia, tenint en compte el trastorn que ja patia, va requerir un suport professional intensiu i necessitarà, a mitjà i llarg termini, un seguiment constant a nivell psicològic i psiquiàtric.

La fiscalia tipifica els fets com un delicte continuat d'abusos sexuals i demana nou anys de presó i la inhabilitació per a la professió durant el temps de la condemna. També reclama una mesura de llibertat vigilada durant deu anys i la indemnització amb 5.000 euros a la víctima, pels danys morals.