La secció sisena de l'Audiència de Barcelona jutjarà avui i demà l'administrador d'una cooperativa de Manresa acusat d'haver desviat 62.000 euros. L'home, José L. P., s'enfronta a una petició fiscal de dos anys de presó, per un delicte d'administració deslleial.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, van tenir lloc durant el 2010. L'acusat era el president del consell rector de la cooperativa Palacín, dedicada al disseny i construcció de jardins, piscines i instal·lacions elèctriques i d'aigua, i realitzava funcions d'administrador en la gestió econòmica. La cooperativa tenia dos socis més.

Segons la fiscalia, el processat va evadir en benefici propi, i en perjudici de la societat, diversos pagaments realitzats per diferents clients de la cooperativa. La quantitat total desviada del compte comú de la societat va pujar, segons l'informe pericial, a 62.000 euros. Posteriorment, la cooperativa, després d'expulsar l'acusat, va presentar una querella en contra seu i va reclamar les quantitats defraudades. La fiscalia, en el seu escrit d'acusació, reclama que l'acusat retorni els diners.