L'ensorrament de l'antiga rectoria força a tancar l'església d'Argençola, a Castellnou

L'edifici esfondrat estava acordonat des de feia un mes, quan havia rebut la visita del bisbat

11.04.2016 | 07:47
L´església d´Argençola, precintada per seguretat

L'antiga rectoria de la Vila d'Argençola, al terme de Castellnou de Bages, es va esfondrar completament ahir al migdia a causa de l'estat de degradació en què es trobava i de les últimes pluges. L'ensorrament va obligar l'Ajuntament a tancar preventivament l'església, situada al costat, per tal que el bisbat avaluï l'estat en què es troba. Per aquest motiu, deixarà d'acollir la missa que oferia cada diumenge per als veïns de la zona.

Els fets van tenir lloc poc després de les 12 del migdia. Una de les bigues mestres de la teulada va cedir i, en caure, es va emportar la façana, una part de la primera planta i els baixos. L'ensorrament no va causar ferits. L'edifici, que és propietat del bisbat de Vic, antigament havia acollit la rectoria de l'església d'Argençola, però ara estava deshabitat i no tenia cap ús.

Ja feia unes setmanes que l'Ajuntament havia detectat la presència d'esquerdes a l'edifici, la qual cosa va motivar, ara fa un mes, una inspecció de l'Ajuntament i del bisbat de Vic. En aquella visita, a banda dels serveis tècnics municipals, hi van participar el vicari general del bisbat, David Comte; l'alcalde de Castellnou, Francesc Martínez; i el rector de Castellnou i Santpedor, Jean Hakolimana.

Arran d'aquella visita, els tècnics van declarar l'edifici en estat de ruïna i l'Ajuntament va acordonar-lo per impedir que cap persona s'hi acostés. La rectoria és en una zona de pas força freqüentada, per la qual s'accedeix als llacs d'Argençola, a l'església de Santa Eulàlia d'Argençola i al cementiri. Des que la rectoria va ser acordonada, el bisbat no hi havia fet cap actuació. Ara, n'haurà d'encarregar l'enderroc complet.
Els serveis tècnics del bisbat també hauran de determinar l'estat de seguretat de l'església, on es deixarà de celebrar les misses dels diumenges fins que no es garanteixi la seva estabilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema