Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre nois de 18 anys de la urbanització del Calvet de Sant Salvador de Guardiola acusats d'haver intimidat tres nens del centre de menors L'Estrep i d'haver disparat a un d'ells amb una pistola d'aire comprimit. El menor va resultar ferit lleu a la cama.

Segons han explicat fonts de L'Estrep, en el moment d'abordar-los, els quatre joves van acusar falsament els menors de ser els responsables de suposats robatoris de marihuana ocorreguts al Calvet fa un any. Es dóna la circumstància, però, que dos dels tres nens fa molts pocs dies que estan acollits al centre L'Estrep, on han arribat provinents del Marroc.

Els fets van tenir lloc dilluns passat a la tarda, quan els tres menors, d'entre 11 i 14 anys d'edat, caminaven cap a Manresa pel costat de la carretera. A l'altura de la gasolinera de Salelles, un cotxe es va aturar al costat dels nens.

Segons van explicar ahir els Mossos d'Esquadra, els acusats van amenaçar verbalment els tres menors, que van fugir corrents. Els agressors, aleshores, van disparar-los amb una pistola d'aire comprimit. Un dels nens va resultar ferit lleu a la cama.

L'Estrep va denunciar els fets als Mossos, que van iniciar una investigació que va culminar dimecres i dijous, amb la detenció dels quatre joves de 18 anys del Calvet. Tots ells van ser arrestats pels delictes de lesions i d'amenaces.

Els Mossos d'Esquadra van voler desvincular ahir expressament aquest cas del conflicte ocorregut el setembre passat, quan un grup de veïns del Calvet va assaltar el centre de L'Estrep i tres persones van ser detingudes pels aldarulls. Arran d'aquell cas, es va crear una comissió de seguiment per reconduir les relacions entre el veïnat i L'Estrep. Els Mossos d'Esquadra van desmentir rotundament aleshores que els autors d'un seguit de robatoris que hi havia hagut al Calvet fossin menors del centre.

Tot i així, fonts de L'Estrep van lamentar ahir que les paraules adreçades pels agressors a les víctimes demostren que entre certs veïns encara hi ha estesa la falsa percepció que els menors del centre són els autors de robatoris.

Segons van explicar les víctimes als seus educadors, tres dels quatre agressors anaven amb el rostre tapat amb màscares blanques. Segons van assegurar, a banda de disparar-los amb una pistola d'aire comprimit, els van perseguir amb una navalla. Els Mossos d'Esquadra no van confirmar ahir aquest extrem. Els tres nens van poder escapar-se i van ser auxiliats per un educador amb la seva furgoneta, que els va veure corrent.