La fiscalia demana tres anys de presó per a un home que va aconseguir renovar-se el DNI amb les dades d'una altra persona, aprofitant que s'havia trobat un carnet d'identitat extraviat. L'acusat, Francisco V. M., que va fer-se el fals DNI a la comissaria de la Policia Nacional a Manresa, va utilitzar presumptament el document en diverses operacions, tot suplantant la víctima. El judici se celebrarà la setmana que ve al Jutjat Penal número 2 de la capital bagenca.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, es remunten a l'any 2007, quan Francisco V. M. va trobar el DNI de la víctima, Joan L. S., que l'havia perdut. L'acusat es va presentar aleshores a la comissaria del Cos Nacional de Policia de Manresa amb aquest document, que estava caducat, i amb una fotografia real seva.

Segons la fiscalia, el processat va aconseguir que els policies li renovessin el DNI. El nou carnet, d'aquesta manera, va passar a tenir les dades de la víctima, Joan L. S., però la fotografia de Francisco V. M.

L'acusat va aprofitar el fals document per fer un ús indegut d'una personalitat que no era la seva, segons ressalta la fiscalia. D'aquesta manera, afegeix el ministeri públic, va contractar diversos serveis amb companyies privades, es va empadronar en un domicili de Molins de Rei (Baix Llobregat) i va poder exercir tots els drets civils i polítics, tots ells en perjudici de l'afectat, Joan L. S. De fet, constata la fiscalia, el fals empadronament de Joan L. S. a Molins de Rei va impedir a la víctima poder exercir el seu dret a vot.

D'altra banda, com a conseqüència de les operacions realitzades per l'acusat, a la víctima se li van generar uns deutes pels serveis contractats, que li van causar un perjudici econòmic que no ha pogut ser pericialment taxat. De totes maneres, quan es van descobrir els fets, tots els deutes de Joan L. S. van ser rescindits.

La fiscalia considera el cas com un delicte de simulació de l'estat civil i demana per a Francisco V. M. la pena de tres anys de presó. A més, vol que indemnitzi la víctima amb 1.000 euros pels perjudicis i els danys morals.