L'Audiència Provincial de Barcelona ha revocat una sentència que condemnava a 15 mesos de presó un conductor que va fugir d'un control policial a la C-55, al terme municipal de Castellgalí.

Els fets van tenir lloc el desembre del 2012, quan un conductor, que ja tenia antecedents penals per conduir de forma temerària, va fugir d'un control dels Mossos d'Esquadra al punt quilomètric 22. El conductor, quan es va adonar de la presència dels agents de al policia a la via, va frenar bruscament en un tram en què, a més, hi havia línia contínua. Dos cotxes que circulaven al darrere van haver de frenar per evitar un xoc. Tot seguit, va fer mitja volta per fugir de la policia, que el va seguir durant un quilòmetre i, finalment, el va aturar. La sentència, que ara ha quedat revocada, especificava que la condemna era per "conducció temerària", punt que ara l'Audència Provincial considera que no s'ha pogut demostrar.

L'ens judicial, però, afegeix que, davant els testimonis policials, el conductor va infringir les normes de circulació, però no està d'acord que se l'hagi de condemnar per la via penal. En aquest sentit, la sentència de l'Audència indica que "davant de les infraccions, el conductor es mereix una rigorosa sanció administrativa". El dictamen, però, afegeix que en cap moment es pot demostrar que el conductor -en el moment de frenar bruscament i fugir en direcció contrària- posés en perill altres persones que en aquell moment circulaven per la carretera. Aquest és el punt clau, ja que la sentència que va dictaminar el Jutjat Penal número 1 de Manresa l'any passat condemnava el conductor a 15 mesos de presó (més la retirada del carnet de conduir durant tres anys) per aquest motiu.