El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha anunciat que treballarà per a la creació a Vic d'un jutjat penal. Fins ara una part dels judicis sobre casos penals de la comarca d'Osona se celebren a Manresa. Ho va destacar ahir el conseller en una visita a la capital osonenca que va servir per anunciar que les obres de rehabilitació de l'edifici judicial començaran aquest any.

Mundó ha destacat que el nou espai acollirà les dependències de la Fiscalia i s'ha compromès a treballar perquè el reivindicat jutjat penal també arribi a la ciutat. Aquesta última decisió, però, no depèn d'ell, sinó que l'haurà de prendre el govern espanyol. Però segons el conselle de Justícia, "la creació del jutjat penal a la ciutat de Vic està més que justificada".

Les obres de rehabilitació i adequació de l'edifici dels jutjats de Vic han de permetre, un cop finalitzin, la concentració tots els serveis judicials de Vic en una sola seu. Els treballs de millora començaran aquest any, i les previsions són que a l'estiu del 2017 el nou espai ja funcioni amb total normalitat. Ahir, el conseller de Justícia, juntament amb l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, van voler escenificar la bona sintonia perquè el protocol signat entre els dos estaments públics el 2014 tiri endavant.

Segons el document signat entre la Generalitat i l'Ajuntament de Vic, l'administració local haurà d'avançar el cost de les obres de rehabilitació al complex judicial, i després la Generalitat retornarà la inversió al consistori en diferents terminis.