El Jutjat Penal número 2 de Manresa ha condemnat a sis mesos de presó un home que va aconseguir renovar-se el DNI amb les dades d'una altra persona. A part també haurà de pagar a la víctima la quantitat de 2.299 euros perquè va utilitzar la documentació d'identitat en diferents ocasions i, fins i tot, va contraure un deute econòmic de 1.299 euros suplantant la seva identitat.

Finalment, però, l'acusat no haurà d'ingressar a la presó perquè la fiscalia i la defensa van acordar que, en comptes de complir la pena en un centre penitenciari, durant quatre mesos s'haurà de dedicar a fer treballs en benefici de la comunitat.

Els fets es remunten a l'any 2007, quan Francisco V. M. va trobar el DNI de la víctima, que l'havia perdut. L'acusat es va presentar aleshores a la comissaria del Cos Nacional de Policia de Manresa amb aquest document, que estava caducat, i amb una fotografia real seva.

El processat va aconseguir que els agents de la policia li renovessin el DNI. El nou carnet, d'aquesta manera, va passar a tenir les dades de la víctima però la fotografia de Francisco V. M.

L'acusat va aprofitar el fals document per fer un ús indegut d'una personalitat que no era la seva. D'aquesta manera, segons l'escrit de la fiscalia, va contractar diversos serveis amb companyies privades, es va empadronar en un domicili de Molins de Rei (Baix Llobregat) i va poder exercir tots els drets civils i polítics, tots ells en perjudici de l'afectat. De fet, afegeix la fiscalia, el fals empadronament de la víctima a Molins de Rei va impedir que pogués exercir el seu dret a vot.

D'altra banda, com a conseqüència de les operacions realitzades per l'acusat, a la víctima se li van generar uns deutes pels serveis contractats de 1.299 euros, que li van causar un perjudici econòmic que no ha pogut ser pericialment taxat. De totes maneres, quan es van descobrir els fets, tots els deutes de la persona afectada van ser rescindits.

Finalment l'acusat no haurà de pagar només el deute econòmic. A part, la fiscalia ha aconseguit que s'indemnitzi la víctima amb 1.000 euros pels perjudicis i els danys morals.