El Jutjat Penal número 2 de Manresa ha confirmat la sentència que condemna l'exalcalde de Moià Josep Montràs a nou mesos de presó i un any i mig d'inhabilitació. Es tracta d'una condemna pactada amb la fiscalia després que Montràs reconegués els fets que si li imputaven. L'exalcalde es va declarar culpable de l'abocament d'aigües residuals procedents d'un polígon industrial al torrent de l'Ocella del municipi, la qual cosa ha danyat l'ecosistema del riu.

Amb la sentència de conformitat, Montràs ha evitat la celebració del judici i se'l condemna per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, i de li imposa, a més, el pagament d'una multa de 3.600 euros.

Montràs, que va ser alcalde de Moià per CiU entre 1983 i 2011, no haurà d'ingressar a la presó per complir la pena imposada, segons l'acord assolit amb la Fiscalia i l'acusació particular exercida per l'Ajuntament, amb la condició de no tornar a delinquir en un termini de dos anys. La sentència deriva d'una denúncia que l'actual alcalde, Dionís Guiteras, del grup Ara Moià, va presentar davant la Fiscalia de Medi Ambient després de tenir constància dels abocaments que, des de l'any 2004, estaven contaminant la conca fluvial del torrent de l'Ocella.

Montràs va encarregar el 1999 a l'arquitecte municipal la redacció del projecte de modificació puntual del polígon La Bòbila. Per donar el vistiplau al pla urbanístic, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va exigir a l'Ajuntament que li lliurés una sèrie de documents que el consistori mai no va entregar.