La família del professor que va ser assassinat per un alumne a l'institut Joan Fuster de Barcelona, Abel Martínez, reclama al departament d'Ensenyament un milió d'euros perquè consideren que van fallar les mesures de control. El docent havia fet una substitució fa cinc anys a l´escola La Sèquia de Manresa i havia fet classes a domicilis per a nens amb malalties a Igualada.

El lletrat que representa la família, José Antonio Calles, ha afirmat que la reclamació de responsabilitat s'ha fet contra el Consorci d'Educació de Barcelona, format per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, i es fa perquè es considera que el centre era responsable de l'alumne que va apunyalar Abel Martínez. El proper dia 20 d'abril es complirà un any d'aquests tràgics fets que van commocionar la comunitat educativa. En aquest sentit, la Junta de Personal Docent No Universitari de Lleida ha convocat un acte d'homenatge i una concentració.

La reclamació, que segons l'advocat si tira endavant acabarà esdevenint una demanda, és de 450.000 euros per cada progenitor i de 100.000 per al germà d'Abel, pels danys morals causats i perquè els pares depenien econòmicament del seu fill. Al seu dia, la via penal d'aquest cas es va arxivar perquè l'agressor era inimputable ja que tenia 13 anys. Els fets van tenir lloc el 20 d'abril del 2015 quan aquest alumne va entrar a l'institut Joan Fuster de Barcelona armat amb una ballesta i un matxet. Va matar Abel Martínez clavant-li el matxet al pit quan intentava defensar altres persones. També van resultar ferides altres persones en l'episodi.

Martínez havia fet classes a la Sèquia de Manresa durant el curs 2011-2012, on va fer una substitució d'anglès i plàstica. Anteriorment, al final del curs 2009-2010 i principi del 2010-2011, havia fet atenció domiciliària a alumnes amb malalties llargues o postoperatoris, fonamentalment a Igualada.

Els fets van provocar una gran commoció entre la comunitat educativa i a Lleida ciutat, d'on era originari l'Abel i on es van fer diversos actes de condemna. Precisament amb motiu del primer aniversari d'aquell crim, la Junta de personal docent No universitari de Lleida proposa el treball transversal del tema de la violència i les actituds contràries a la convivència als centres educatius durant la setmana que ve. Tot plegat amb l'objectiu d'educar implicant la reflexió sobre la realitat social i sobre com aquesta pot condicionar les actituds de vida.