Denuncien un home i una dona per la venda il·legal de gossos perillosos a Súria

Els acusats, que tenien 12 gossos i un cavall, s'enfronten a una multa de fins a 30.000 euros

21.04.2016 | 07:24
Un dels gossos que els denunciats tenien a la seva finca.

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home i una dona, de 54 i 22 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Súria, per la venda de gossos de raça perillosa sense autorització i per disposar d´unes instal·lacions amb deficiències.

El cos policial va tenir coneixement dels fets a mitjan de març que una persona criava i venia gossos de races potencialment perilloses a la localitat. Un cop alertats, els agents van localitzar i inspeccionar les instal·lacions i en companyia del responsable de les instal·lacions. Això els va permetre constatar que s´estava realitzant una activitat de cria i venda de gossos potencialment perillosos, sense les autoritzacions administratives corresponents. No disposaven de llicència d´activitat municipal, ni d´assegurança de responsabilitat civil subsidiària, ni tampoc estaven inscrits al Registre de Nuclis Zoològics.

En total tenien dotze gossos i un cavall, a la majoria dels quals no estaven censats i no tenien assegurança. Tot i que la responsable va intentar fer creure als agents que no tenien els animals per comercialitzar-los, els mossos van esbrinar que en una pàgina d´Internet s´anunciava la seva venda.

Per altra banda, les instal·lacions es trobaven en un terreny que no tenia la catalogació adequada per l´activitat. A més, les zones dels gossos no estaven pavimentades, les tanques dels animals presentaven arestes que podien causar lesions i a l´entrada del recinte no hi havia un cartell informant de la presència de gossos perillosos.

Per totes aquestes irregularitats els mossos van denunciar administrativament als responsables de les instal·lacions, que s'enfronten a multes de fins a 30.000 euros i la inhabilitació per a la tinença d'animals per un període de dos mesos a cinc anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema