El judici pel tràgic incendi en una fàbrica de l'Ametlla de Merola el 2010, en què va morir una treballadora de Navàs, es va ajornar ahir per quarta vegada. En els últims quatre anys, el judici ja s'havia suspès tres vegades per diferents motius jurídics.

La vista s'havia assenyalat per a ahir al Jutjat Penal 3 de Manresa, però, un cop va començar el judici, la defensa en va demanar la suspensió al·legant que el jutjat no havia citat un testimoni clau, el representant de l'empresa de prevenció de riscos laborals de la fàbrica. La jutgessa va acceptar el nou ajornament, ja que va considerar que podria veure's vulnerat el dret de defensa, i va posposar el judici al 13 i el 14 de juliol.

L'acusació particular, que representa la família de la víctima, va lamentar el nou ajornament, ja que, segons va indicar, representa un cop dur per als familiars, davant el perllongament del procés.

Els fets van tenir lloc el 2 de març del 2010 en una nau de l'Ametlla de Merola, que acollia l'activitat de l'empresa Grup de Gestió Tranas, dedicada a la fabricació de bobines de fil. Un incendi en una de les màquines, originat per l'acumulació de borra, va destruir totalment la fàbrica i va atrapar a dins la víctima, Conxita Noguera Mosoll, de 53 anys i veïna de Navàs. El cos no va poder ser rescatat pels Bombers fins al cap de 35 hores.

La fiscalia i la família de la víctima acusen de l'incendi l'amo de la fàbrica, Jordi F. R., de 53 anys, per la falta de mesures de seguretat i per no tenir la llicència municipal. L'home s'enfronta a una petició de fins a quatre anys de presó.