Eren les 3 de la tarda d'aquest dijous i Lluís Roger Soler va sentir veus. Feia 44 hores que no es podia moure del torrent d'on havia caigut, per una lesió al genoll. Ben moll per la pluja, i sense haver pogut menjar res durant dos dies, encara va tenir prou forces per fer un crit. Va fer efecte. Els set Mossos d'Esquadra que en aquell moment estaven recorrent el torrent buscant-lo el van sentir, van accelerar la marxa i allà el van trobar: assegut sobre un jaç de fulles i branques que ell mateix s'havia fet per protegir-se de l'aigua del rierany. "Ja pensava que ningú no em trobaria", va ser una de les primeres frases que va adreçar als agents.

Acabava de la millor manera possible una recerca que des de dimarts al vespre havia mobilitzat més d'un centenar de persones pels boscos de l'Estany. Dijous al matí, amb el pas de les hores i la pluja, molts ja començaven a pensar en el pitjor. Però tothom sabia que Lluís Roger, de 74 anys, tenia una salut de ferro i això encara esperançava el dispositiu de recerca. I, efectivament, l'home va ser localitzat en un estat òptim de salut: únicament amb una lesió al genoll, un principi d'hipotèrmia i contusions. Ni un os trencat. "Afortunadament, sembla que tot quedarà en un ensurt", comentava agraïda Eva Roger, filla del desaparegut, que va ser ingressat a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Lluís Roger, natural de Castellterçol, viu a la residència Pressegué de l'Estany. Dimarts, a 3/4 de 7 de la tarda, va sortir a passejar, tal com feia cada dia, però no va tornar. Com que mai no tenia un recorregut fix, i habitualment caminava per corriols, a fora de pistes forestals, ningú no sabia amb exactitud a quina zona es podia trobar.

Finalment, l'home va ser localitzat al torrent de la Fustera, a un quilòmetre del nucli de l'Estany, però en una zona forestal de molt difícil accés. Dimarts, Lluís Roger va decidir recórrer el torrent (que estava sec), però va caure accidentalment, es va fer mal al genoll i ja no es va poder aixecar.

"Hem pogut parlar amb ell deu minuts i ens ha dit que no era conscient d'haver passat dues nits al ras, sinó només una", explicava la seva filla. "Durant aquest temps, ell veia els helicòpters i cridava. També va sentir veïns a la llunyania, també va cridar, però, és clar, ningú no el sentia", va afegir.

Dijous a la matinada va començar a ploure i va anar baixant aigua pel torrent. "Es pensava que l'aigua se l'enduria avall. Per això, es va fer un jaç amb fulles i branques per protegir-se. I també ens ha explicat que, com que tenia molta set, ha pogut beure aigua de la pluja. Però no ha pogut menjar res i ens ha dit que tenia molta gana", va dir.

Els set Mossos que el van trobar eren de les unitats canina i de muntanya. "Ens hem adreçat a aquest torrent, que era de molt difícil accés, per intentar descartar totes les possibilitats. I, mentre el recorríem amb els gossos, hem sentit cridar l'home, hem corregut i ens l'hem trobat", explicava a aquest diari un dels mossos de la unitat canina que el va trobar. "Estava xop i enfangat, tenia fred, i creia que havia passat només una nit fora", va afegir. Els Mossos el van protegir amb una manta tèrmica i l'home va ser evacuat en helicòpter a l'hospital.

La filla de Lluís Roger es mostrava profundament agraïda pel dispositiu de recerca, en el qual van participar bombers, mossos, voluntaris d'ADF, responsables de la residència i molts veïns de la zona. "Només podem dir coses bones de tots ells. Estem molt agraïts per tota la feina que han fet, des del primer minut fins a l'últim, fins i tot durant la pluja. Sembla mentida que puguis trobar tan bona predisposició de tothom", va expressar.

L'alcalde de l'Estany, Salvador Tresserra, que també va participar en l'operatiu, va agrair també tota la col·laboració dels ciutadans. "Estem molt contents que tot hagi acabat bé. Sabíem que en Lluís era un home fort, però ens angoixàvem perquè no érem capaços de trobar-lo", va dir.