La Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Navarcles de 39 anys acusat d'haver matat quatre gats acabats de néixer colpejant-los contra una paret, després d'haver-los introduït en una bossa de plàstic. Posteriorment, va tirar la bossa amb els gats en un contenidor de residus urbans. Un d'ells va ser localitzat encara viu, però va acabar morint a la protectora de Sallent.

Els fets, segons va informar la Guàrdia Civil, van tenir lloc l'11 d'abril passat al nucli antic i van ser presenciats per diversos testimonis, que van veure com l'home donava cops a una bossa contra una paret, que seguidament va llançar en un contenidor. Segons el cos policial, els veïns van recollir la bossa i van observar que al seu interior hi havia quatre cadells de gat, tres de morts i un de viu, que havia sobreviscut als impactes i que encara miolava. Posteriorment, els veïns van entregar l'animal a la protectora de Sallent, on, malgrat atendre'l veterinàriament, va acabar morint a causa de les greus lesions.

Segons el cos policial i l'Ajuntament, els testimonis van denunciar els fets a la Guàrdia Municipal de Navarcles, que va avisar del cas el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil. Després de localitzar el presumpte autor dels fets, el Seprona va instruir diligències per la comissió d'un delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics. Els agents ja han pres declaració a l'home en qualitat d'investigat.