El jutjat penal número 3 de Manresa jutjarà aquest maig el veí de Moià que ara fa tres anys va apallissar un policia local del poble, que va resultar ferit de consideració. La fiscalia demana per a l'acusat una condemna de sis mesos de presó perquè preveu un exi-ment a la pena, ja que l'acusat té un trastorn bipolar i, en el moment dels fets, patia un brot de la malaltia.

El cas, segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, va tenir lloc el 27 de gener del 2013 cap a les 3 de la tarda. L'acusat, Sebastià P. C., era al carrer Sant Andreu de Moià discutint amb el seu pare, la qual cosa va provocar que la Policia Local fos requerida a l'indret. Fins al lloc s'hi va desplaçar un agent amb el vehicle logotipat.

En el moment en què va arribar el policia, l'acusat li va adreçar insults i amenaces de mort i li va donar empentes i cops de puny, segons la fiscalia. A causa de les agressions, el policia local va caure per un terraplè, a sobre d'un tancat. El pare de l'agressor va intentar contenir-lo, sense aconseguir-ho. L'agent va demanar reforços policials i va marxar del lloc, però l'acusat el va arribar a perseguir fins al vehicle patrulla, i va donar una puntada de peu a la porta.

Com a conseqüència, el policia va resultar ferit amb contusions per tot el cos i amb una cervicàlgia. Les lesions van tardar gairebé un mes a curar-se, període en el qual no va poder desenvolupar amb normalitat les seves activitats.

En el moment dels fets, segons la fiscalia, l'acusat estava diagnosticat d'un trastorn bipolar de més de deu anys de durada. En el moment dels fets, presentava una descompensació maníaca del seu trastorn, cosa que li afectava les capacitats intel·lectuals, segons afegeix el fiscal.