Un incendi va cremar totalment una barraca aquest dilluns al migdia a Collbaix, al terme municipal de Sant Joan de Vilatorrada, sense que les flames afectessin la vegetació ni la massa boscosa que hi ha al voltant. Les flames eren grans i fins tot la Policia Local va rebre trucades de veïns alertant que havien vist el foc des de l'autovia C-25.

La barraca que ha resultat afectada és al paratge conegut com l'Ametller, en una zona fora del nucli urbà de Sant Joan i que és freqüentada per persones que van a caminar pels diversos senders de Collbaix. L'avís es va rebre a les 2 del migdia i fins al punt on es va declarar l'incendi es van desplaçar dues dotacions dels bombers, de Calaf i Manresa, una patrulla de la Policia Local de Sant Joan.

Els bombers desplaçats per apagar el foc van dir que sortosament la vegetació no està seca del tot en aquesta època de l'any i per aquest motiu l'incendi no es va propagar, però que amb un ambient més sec possiblement les conseqüències haurien estat greus. La Policia Local i els Bombers no van saber determinar la causa del foc. El propietari de la barraca, un veí del municipi, es va personar al lloc de l'incendi i va assegurar que a dins només hi havia fusta i plàstic, motiu pel qual, segons els Bombers, les flames van ser de grans dimensions durant uns minuts

En el moment en què es va encendre el foc no hi havia ningú a la barraca i una veïna que passejava per la zona va ser la primera a alertar de l'incendi. Els bombers que es van desplaçar van trigar gairebé una hora i mitja a extingir el foc. El fort vent que bufava va ajudar que les flames fossin violentes.