Dos treballadors d'una immobiliària de Manresa i el representant d'una constructora s'enfronten aquest divendres a un judici per haver signat dos contractes per vendre immobles a la capital del Bages, i rebre 58.000 euros entre totes les operacions, sense que finalment lliuressin els immobles als respectius compradors. La fiscalia demana penes de presó de dos anys i sis mesos per a cadascun. La vista oral se celebra a l'Audència de Barcelona.

Els fets es remunten al 2004 i el 2005. En el primer cas de pressumpta estafa, Jordi T. C., com a encarregat d'una immobiliària de la ciutat, i Luis S. M., que actuava com a intermediari entre la constructora i la immobiliària, van aconseguir un contracte per vendre un immoble a les Bases de Manresa. Les diferents parts van acordar que el comprador havia de pagar en metàl·lic la quantitat de 20.374 euros. Posterioment també va fer un pagament de 7.620 euros i un altre d'11.431 als acusats. Tot i lliurar totes aquestes quantitats, mai va rebre l'immoble. De fet, l'afectat es va assabentar que s'havia venut a altres persones i mai no va rebre tota la suma de diners que havia abonat per la compra de l'habitatge.

Però l'estafa no acabava aquí. L'any següent, María R. P., també actuant com a representant de la mateixa immobiliària, va aconseguir un altre contracte per vendre un habitatge al carrer de Sant Francesc de Manresa. En aquest cas, es va seguir el mateix procediment. Els compradors van haver d'abonar en metàl·lic la quantitat de 20.000 euros i, amb posterioritat, van fer un altre pagament de mil euros.

L'habitatge mai va ser lliurat als signants del contracte. En aquest cas, María R. P. va efectuar pagaments de 900 euros durant quatre mesos com a compensació. Passat aquest període de temps, ja no hi va haver més ingressos i la immobiliària mai més no es va posar en contacte amb les persones afectades.

A part de la pena d'ingrés en un centre penitenciari, el fiscal també demana que s'indemnitzi les persones afectades amb les quantitats de 21.000 i 39.426 euros com a responsabilitat civil.