La Policia Local de Santpedor ha obert 22 expedients sancionadors a empreses que han acabat en multes valorades en 110.000 euros. Aquesta és la resposta que l'Ajuntament i els agents han donat a les pràctiques comercials abusives que tenen algunes empreses a l'hora d'oferir serveis bàsics.

El cap de la Policia Local de Santpedor, Moisés Gimeno, destaca, com a complement de les dades, que Santpedor és "el primer ajuntament a obtenir una sentència favorable del tribunal contenciós administratiu contra una entitat financera després de la denúncia d'un client pel cobrament indegut d'una comissió".

Aquestes tasques de vigilància i control són un encàrrec específic per als agents. Aquest dijous van presentar el resultat de les campanyes del 2014 i el 2015 en el decurs de la Festa de la Policia. L'acte va ser presidit per l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i excaldessa del municipi, Laura Vilagrà.

La celebració va reunir un centenar de persones i va tenir la participació de responsables d'altres policies locals del Bages, entre les quals Sant Fruitós, Manresa i Sant Vicenç de Castellet, així com d'altres cossos policials amb presència a la Catalunya Central.

El sergent en cap del cos santpedorenc va explicar que la seva actuació va ser una resposta "davant l'allau de pràctiques comercials agressives que vam detectar que portaven a terme comercials d'empreses dedicades a la contractació de serveis de subministrament bàsics".

Tots els assistents van fer costat als agents en una jornada dedicada a reconèixer la feina feta, "una tasca de proximitat que és clau en la resolució dels problemes que es troben els ciutadans dia a dia i que contribueixen de forma directa a millorar la qualitat de vida de tots nosaltres". Amb aquestes paraules l'alcalde, Xavier Codina, va felicitar els agents del cos i el sergent en cap, Moisés Gimeno, a qui va voler reconèixer públicament "la professionalitat amb què has treballat per aconseguir la Policia Local que avui té Santpedor". Codina va reiterar el compromís de l'Ajuntament amb el cos policial: "des de l'Ajuntament mantenim l'aposta per aquest model de policia de proximitat i seguirem dotant-la dels recursos necessaris per al desenvolupament de les seves funcions".

Durant la seva intervenció, Gimeno també va destacar les 2.995 actuacions desenvolupades en matèria de trànsit, 36 de motivades per accidents de circulació, i el percentatge de resolució de delictes comesos al municipi, situat en el 45,5%. El cos policial va instruir directament el 57% dels delictes que van tenir lloc a la vila.

Tanmateix, el percentatge de detencions fetes pels agents se situa per sobre de la mitjana registrada per policies locals de municipis de dimensions similars a Santpedor. Finalment, Santpedor destaca per tenir un dels índexs de criminalitat més baixos del país -20 delictes per cada 1.000 habitants-La Policia Local de Santpedor va néixer l'any 1979 amb dos auxiliars de policia. El 1987 es va aprovar la primera ordenança i el 2002 es va crear el cos policial.