Un xoc frontal entre dos turismes ha tallat aquest dilluns al matí durant gairebé 90 minuts la carretera C-55 en els dos sentits de la marxa a l'alçada del terme municipal de Monistrol de Montserrat. Com a conseqüència de la topada, tres veïnes d'aquesta mateixa població han resultat ferides greu, una de les quals en estat crític.

La noia que ha quedat ferida en estat més greu, Cheyenne P.P., de 16 anys, ha estat traslladada en helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. A 3/4 de 7 de la tarda, seguia ingressada a la UCI amb pronòstic crític. L'altre ocupant del vehicle, Denia P.P., de 23 anys, també ha estat evacuada en estat greu, a la Mútua de Terrassa.

Per la seva banda, la conductora de l'altre vehicle, Vanesa P.B., de 31 anys, ha estat derivada a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

La col·lisió s'ha produït cap a 3/4 de 8 d'aquest dilluns al matí, moment en el qual s'ha hagut d'interrompre el trànsit en aquest punt, tot complicant la densa circulació en hora punta en aquesta via. L'accident ha tingut lloc al punt quilòmètric 13 de la via, entre l'estació de l'Aeri i el nucli urbà de Monistrol de Montserrat, a tocar de la colònia Gomis.

Es dóna la circumstància que el punt on ha tingut lloc la topada, una zona estreta i amb una lleugera baixada, queda fora de l'àmbit en el qual es van fer obres de millora a la via per instal·lar-hi una mitjana per separar els carrils.

Segons ha informat els bombers, fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat 4 dotacions per intentar alliberar els ferits a més de 7 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 2 ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del SEM.

En un primer moment la circulació en sentit sud s'ha desviat per la carretera C-58. A partir de 2/4 de 10 del matí s'ha començat a donar pas alternatiu en el punt del sinistre, que ha causat retencions de fins a 4 km i ha fet que alguns dels conductors que s'han vist afectats per les retencions estiguessin aturats durant més d'una hora i quart.