El jutge ha decretat presó provisional sense fiança per dos individus acusats de violar una menor de 17 anys amb discapacitat intel·lectual a Mataró. Un tercer individu, també amb discapacitat, ha d'anar a signar cada quinze dies al jutjats i té una ordre d'allunyament cap a la noia. Tots tres estan acusats del delicte d'agressió sexual. Els Mossos han confirmat que la mare va presentar la denúncia el passat 7 d'abril i que les detencions es van produir el 3 de maig. La mare, amb la veu distorsionada i amb un nom fals, ha denunciat el cas a Els Matins de TV3 i ha explicat que la seva filla va ser violada diverses vegades durant l'hora del pati, quan podia sortir del centre on estudia, l'Institut Miquel Biada. La menor té una discapacitat del 57%.

La mare ha explicat que va descobrir els fets a través del xat del Facebook de la seva filla. Hi va llegir missatges dels acusats i hi va veure que un dels individus li havia enviat una fotografia del seu penis. La dona ha afegit que feia temps que la seva filla "estava callada" i amb una actitud "estranya". La menor, més tard, va acabar explicant les violacions a la psicòloga que l'atén.

La noia hauria conegut aquells individus durant l'hora del pati, quan els alumnes poden sortir del centre. Els tres acusats, majors d'edat segons la mare, estan a l'espera del judici.