Els Mossos d'Esquadra van acabar detenint aquest dimarts a la tarda dos dels tres sospitosos que havien estat buscant des del migdia pel polígon de Bufalvent de Manresa, en una recerca que va incloure un helicòpter. Els detinguts havien fugit en cotxe des del barri dels Comtals, després d'haver robat un penjoll a una vianant i d'haver xocat contra un vehicle de paisà dels Mossos. Un cop a Bufalvent, els lladres van abandonar el seu vehicle i es van amagar al polígon fins que van ser localitzats i arrestats pels agents.

Els dos detinguts són un home de 28 anys i una dona de 25 anys, veïns de Reus i de nacionalitat romanesa. Segons els Mossos d'Esquadra, feia poc que vivien al país. Els agents continuen buscant una tercera persona implicada en el cas.

Els fets, segons ha explicat aquest dimecres el cos policial, van tenir lloc dimarts cap a les 11 del matí al barri dels Comtals de Manresa. Els lladres, que circulaven en un cotxe, es van aturar al costat de la víctima, una dona d'edat avançada. Després d'adreçar-li unes paraules, l'anciana es va acostar a la finestreta, moment en què el conductor va aprofitar per arrencar-li una cadena del coll. Acte seguit, el cotxe va fugir.

En aquell mateix moment, una patrulla de paisà que circulava pel barri va detectar el cotxe circulant a alta velocitat i va fer-li senyals lluminosos perquè s'aturés. Enlloc d'això, el vehicle dels lladres va continuar circulant de forma temerària, a gran velocitat, i va acabar xocant contra la part davantera del vehicle policial. Cap dels agents no va resultar ferit.

Els lladres van fugir a continuació per la C-55, en direcció a Manresa, i van entrar a l'accés del polígon de Bufalvent, acció que va ser sorpresa per una patrulla. Immediatment, els Mossos van tancar els accessos del polígon i van iniciar una recerca per la zona, fins que van trobar el vehicle dels sospitosos, abandonat.

L'operatiu es va centrar aleshores en buscar els tres ocupants del cotxe, en un operatiu que va incloure vuit patrulles dels Mossos i un helicòpter, la qual cosa no va passar gens desaparcebuda per treballadors del polígon, pels veïns de la zona i pels conductors.

Finalment, cap a les 4 de la tarda, els Mossos van trobar els dos arrestats a la zona del carrer Edison del polígon. Tots dos van ser detinguts per robatori amb violència, conducció temerària i atemptat als agents de l'autoritat. El cos policial continua buscant la tercera persona implicada en els fets.

Els Mossos d'Esquadra aprofiten aquest cas per demanar a la població, especialment a la d'edat avançada, que prengui mesures de seguretat i desconfiï de persones desconegudes que els parlin des de l'interior d'un vehicle. També recomanen no fer ostentació de joies ni de diners i procurar portar les bosses de mà creuades. En cas de ser víctima de robatori, cal trucar immediatament el 112 i intentar facilitar la descripció dels lladres i dels vehicles.