La fiscalia demana cinc anys i mig de presó per a sis veïns de Berga, quatre dels quals integrants d'un clan familiar, acusats de formar part d'una xarxa criminal de tràfic de droga a la ciutat. El judici se celebrarà la setmana que ve a l'Audiència de Barcelona.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, van tenir lloc, com a mínim, entre el juny del 2012 i el gener del 2013. Durant aquest període, segons el fiscal, els sis acusats, de nacionalitat dominicana, es van dedicar a la venda de cocaïna, de forma organitzada. Una activitat que duien a terme des de dos domicilis diferents del carrer d'Alpens. Quatre dels acusats, Ariel Emilio M. B., Lasaro Rafael M. B., Casandra M. B. i Irby Manuel M. B., són de la mateixa família. Els altres dos, Elifelit Rodanin C. A. i Jenry Yubelin R. R., a banda de vendre la droga, es dedicaven també a obtenir-la i a manipular-la, segons el fiscal.

Els acusats venien directament la droga als consumidors, segons l'escrit d'acusació. Els Mossos van ser testimonis de tres transaccions entre els acusats i els seus clients.

Durant l'escorcoll als domicilis dels detinguts, els agents hi van intervenir set grams de cocaïna, en setze embolcalls diferents. El total de la substància registrada tenia un preu aproximat de 1.620 euros en el mercat il·lícit.

La fiscalia considera els fets com un delicte contra la salut pública i un altre delicte de grup criminal, pels quals demana una pena total de cinc anys i mig de presó per a cadascun dels acusats. A més a més, també demana que paguin una multa de 3.000 euros. En cas d'impagament, sol·licita que se'ls imposi sis mesos més de privació de llibertat. El judici se celebrarà dimecres de la setmana que ve a la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona.