Dos accidents a la C-55 amb el balanç de quatre ferits, un en estat crític, en un dia plujós en què el vehicles patinaven als punts més conflictius de la via perquè el paviment estava moll. El més greu va tenir lloc ahir a primera hora del matí a Monistrol de Montserrat, en un moment de màxima afluència de cotxes a la carretera. El segon, poc abans de 2/4 de 7, als Comtals, amb el resultat d'un ferit lleu tot i l'espectacularitat de l'accident.

El sinistre de Monistrol va tenir lloc en un punt on es concentra un alt nombre d'incidències viàries. Dos turismes van xocar frontalment. Totes les persones implicades en el primer accident viuen a Monistrol. Les ocupants del vehicle que va quedar més malmès són dues germanes veïnes de la colònia Gomis.

Els dos turismes van xocar frontalment al quilòmetre 12,5 de la C-55. Es tracta d'un tram on hi ha tres revolts i s'hi solen registrar accidents, tot i que normalment sense conseqüències gaire greus. "És un lloc on els vehicles redueixen la velocitat perquè hi ha revolts i per aquest motiu les incidències habitualment no són greus. No és com el revolt del Cremallera [uns tres quilòmetres més al nord d'on hi va haver l'accident ahir], on els cotxes van a molta velocitat i alguns accidents són mortals", explica l'alcalde de Monistrol, Joan Miguel. Diumenge, que també plovisquejava, al mateix tram de la carretera hi va haver dos accidents, tot i que sense ferits.

Miguel explica que es tracta d'un tram de 700 metres que està pendent d'obres, ja que és previst que la Generalitat en canviï el ferm "perquè és un lloc on els cotxes patinen, sobretot els dies de pluja". Les actuacions s'han de fer des del de la sortida de Monistrol -a l'alçada del restaurant del Pont del Gat- fins a l'antiga colònia Gomis.

Les dues ocupants d'un dels vehicles eren precisament germanes i viuen a l'antic nucli fabril. Són les que van resultar amb les ferides de més gravetat. Una d'elles, Cheyene Pérez, de 16 anys, és la que estava en estat crític i va ser traslladada amb helicòpter a l'Hospital Taulí de Sabadell. Fonts del centre hospitalari informaven ahir a Regió7 que estava ingressada a a la Unitat de Cures Intensives.

La seva germana, Denia Pérez, de 23 anys, i l'ocupant de l'altre vehicle, la monistrolenca Vanesa B.P., de 31 anys (la identitat completa de la qual no va ser facilitada), van resultar ferides de gravetat tot i que l'estat no era tan greu com el de la menor d'edat. Van ser traslladades a la Mútua de Terrassa i a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, respectivament.

La col·lisió va tenir lloc a 3/4 de 8 del matí i es va haver de tallar el trànsit, fet que va provocar cues importants en hora de màxima afluència de vehicles en aquesta via. El punt de la topada és una zona estreta i amb una lleugera baixada i queda fora del tram on es van fer obres de millora a la via per instal·lar-hi una mitjana per separar els carrils amb la finalitat, precisament, de reduir el nombre d'accidents a la C-55.

Segons va informar Bombers, fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar quatre dotacions, a més de set patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del SEM, que va traslladar la ferida en estat crític. En un primer moment, la circulació en sentit sud es va desviar per la carretera C-58. A partir de 2/4 de 10 del matí es va donar pas alternatiu al punt del sinistre, que va causar retencions de fins a quatre quilòmetres i va fer que alguns dels conductors que es van veure afectats per les retencions estiguessin aturats durant més d'una hora i quart.

Sortida de via espectacular

L'accident que hi va haver als Comtals ahir a la tarda va ser espectacular, segons els testimonis que circulaven en aquell moment per la carretera. El vehicle va sortir de la via i va pujar per un espai de terra del costat de la via i, un cop dalt, va caure a la carretera. El conductor només va patir ferides lleus. Fins als lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers i Mossos d'Esquadra. Hi va haver retencions de quatre quilòmetres i es va desviar el trànsit.