L'operació tornada del cap de setmana llarg va generar ahir a la tarda algunes retencions als principals eixos viaris de la Catalunya Central, si bé no de l'envergadura dels mesos d'hivern, durant la temporada d'esquí. Malgrat que en aquesta ocasió els problemes de mobilitat es van concentrar a les carreteres de la costa, trams viaris del Berguedà i de l'Anoia també van ser força conflictius.

Concretament, segons el Servei Català de Trànsit, ahir hi va haver retencions de trànsit a l'eix del Llobregat (C-16), entre Guardiola de Berguedà i Cercs, en sentit sud. Una altra via conflictiva ser l'autovia A-2, al seu pas per l'Anoia i el Baix Llobregat Nord, ja que es van registrar cues en diversos trams, com ara entre Jorba i Igualada i entre el Bruc i Esparreguera, amb vehicles aturats inclosos. A l'eix Diagonal (C-15) també hi va haver densitat de cotxes entre Vallbona d'Anoia i el Pla del Penedès.

D'altra banda, l'accident d'un camió bolcat a la A-2, a l'alçada de Pallejà, va complicar ahir molt el trànsit en sentit Lleida, amb retencions que van sumar els 13 quilòmetres. El sinistre es va produir al migdia i va obligar a tallar dos carrils. Les tasques de neteja i retirada del vehicle es van allargar fins a les 7 de la tarda, quan es va poder restablir la circulació.

A més, hi va haver 13 quilòmetres de cua a la AP-7, a l'alçada de Bellaterra, cap a Castellbisbal, i a la B-23, a Sant Just Desvern cap al Papiol. Altres punts amb cues van ser la N-340 al Vendrell en sentit Tarragona, i a la C-17 a Parets del Vallès en sentit Vic.