La Guàrdia Civil va detenir divendres passat a la Seu d'Urgell un veí d'Andorra de 56 anys per portar 7.000 paquets de tabac de contraban al cotxe i per haver fugit del control policial. L'home està acusat dels delictes de desobediència greu, conducció temerària i de contraban. Els paquets estaven valorats conjuntament en 30.100 euros.

Els fets, segons va explicar ahir el cos policial, van tenir lloc cap a 2/4 d'11 de la nit. Agents de la Guàrdia Civil van donar l'ordre d'aturada a un turisme als voltants de la capital de l'Alt Urgell. El conductor, però, va fer una maniobra evasiva i va fugir a gran velocitat, tot posant en risc la resta d'usuaris de la calçada.

La Guàrdia Civil va iniciar el seguiment del vehicle, que va ser localitzat poc després a l'interior de la Seu d'Urgell. Els agents van trobar al maleter, embolicats en bosses de plàstic i a l'interior de caixes, 7.000 paquets de tabac de contraban de diverses marques, valorats conjuntament en 30.100 euros.

Davant aquests fets, la Guàrdia Civil va detenir el conductor, que, juntament amb el vehicle i el tabac intervinguts, van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de la Seu d'Urgell.