L'home que va ser detingut per dos robatoris a Borredà també està acusat de cinc casos més a la resta del Berguedà i al Vallès Oriental, segons han pogut esbrinar els Mossos d'Esquadra durant la investigació. L'arrestat, un veí de Berga de 29 anys, de nacionalitat espanyola, ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat de guàrdia.

El primer dels robatoris, segons va explicar ahir el cos policial, va tenir lloc el 2 d'abril a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental). El lladre va accedir de matinada a una casa i en va sostreure el cotxe dels inquilins. Fins al dia 22 d'abril aquest fet es va repetir fins a sis vegades més a les localitats de Borredà, Berga i Gironella, i en tres d'aquests robatoris el lladre també va robar un cotxe, a banda de joies, diners en metàl·lic i aparells d'electrònica. El modus operandi era sempre el mateix: primer de tot seleccionava una casa aïllada i hi accedia forçant una de les finestres amb un tornavís. Un cop a l'interior, buscava les claus del cotxe que tingués la família i el sostreia, amb la finalitat de desplaçar-se fins a altres cases i entrar-hi a robar.

L'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Central dels Mossos va fer-se càrrec de la investigació, que va culminar el 22 d'abril passat, quan van detenir el lladre in fraganti després d'haver comès l'últim robatori. La gran majoria dels efectes sostrets, així com els quatre vehicles, van ser recuperats i retornats als seus legítims propietaris.