Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves comercials d'una companyia elèctrica per haver comès tocaments sexuals a dones d'Igualada a qui visitaven per oferir-los contractes. De moment, el cos policial té constància d'una víctima en cada cas, però no descarta que apareguin més denúncies. Tots dos estan acusats, no només d'agressió sexual, sinó també de coaccions, perquè, amb aquesta conducta, aconseguien que les víctimes signessin a la força els contractes que els oferien.

Els detinguts són un jove d'Olesa de Montserrat de 22 anys, de nacionalitat espanyola, i un altre de 19 anys de Badalona, d'origen pakistanès. Tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat de guàrdia d'Igualada.

La investigació, segons va divulgar ahir el cos policial, es va iniciar el 21 de gener passat, quan els Mossos van tenir coneixement que un comercial d'una companyia elèctrica havia fet tocaments a una veïna d'Igualada mentre li oferia un contracte nou.

Segons va declarar la víctima, el comercial va aprofitar un moment en què ella estava d'esquena per arrambar-se al seu darrere. Tot seguit, li va tocar les cames, mentre li explicava les condicions del contracte. Davant d'aquesta situació, la dona es va espantar i va decidir acceptar el contracte, perquè la visita acabés com més aviat millor. Pocs minuts després, va arribar un familiar a la casa i el comercial va marxar del lloc.

Durant la investigació, els Mossos van rebre una altra denúncia per un fet similar ocorregut a Igualada, el 12 de febrer. En aquest cas, l'implicat era un altre comercial de la mateixa empresa elèctrica. Segons la declaració de la víctima, es va arrambar a la dona, li va tocar el cul i, quan ella es va girar per fer-lo fora de casa, li va tocar els pits.

Els Mossos van esbrinar que, tot i la semblança dels dos fets, l'autor no era la mateixa persona, sinó que es tractava de dos comercials que treballaven per a la mateixa empresa. Es desconeix si entre tots dos estaven d'alguna manera conxorxats per actuar d'aquesta manera.

Finalment, dimarts de la setmana passada, els Mossos van localtizar i detenir els dos comercials, com a presumptes autors d'un delicte de coaccions i d'un delicte d'agressió sexual.