Un noi de 26 anys de Gironella, Abel García Simon, ha salvat aquest dijous una dona que havia caigut al riu quan intentava rescatar la seva gossa, que també s'havia precipitat a l'aigua. Malgrat la forta pressió amb què baixava el riu, a causa de l'obertura de les comportes de la Baells, el jove s'ha introduït a l'aigua i, amb la corretja del seu propi gos, ha pogut rescatar amb vida la dona, que havia quedat atrapada en un remolí, a sota d'un salt d'aigua, sense poder-ne sortir. A continuació, el mateix noi ha pogut salvar la gossa i també l'ha tret amb vida del riu.

"Ha arriscat la seva vida, primer per salvar la dona i, després, la gossa", ha assegurat a aquest diari la Policia Local de Gironella, que ha acudit posteriorment a l'indret per atendre la víctima. "La dona ha tingut molta sort. Si no hagués estat per aquest noi, molt possiblement no se n'hagués pogut sortir", ha afegit. La víctima, que ha estat atesa inicialment pel personal mèdic del CAP de Gironella, ha estat traslladada en ambulància a l'hospital de Berga en estat lleu, amb contusions, hipotèrmia i ansietat, segons fonts del SEM.

Els fets han tingut lloc a 2/4 de 12 del matí al tram de riu Llobregat entre el nucli de Gironella i Cal Bassacs. El jove, Abel García Simon, passejava per la llera amb el seus dos gossos. Darrere seu, hi anava la víctima, una veïna de Gironella de 32 anys, també amb la seva gossa. L'animal ha volgut anar a beure al riu i ha caigut a l'aigua, just en una resclosa. "La dona ha anat de seguida a intentar rescatar-lo, ha ficat un peu a l'aigua i també ha caigut, en un remolí", ha explicat el propi Abel García a aquest diari.

En veure que la dona no tenia forces per poder sortir del remolí, el noi s'ha ficat a dins del riu, per sobre del salt. L'aigua li ha cobert fins a la cintura. "He agafat les dues corretges dels meus gossos, les he lligat, i he llençat la corretja a la dona. Durant una estona, ella s'ha quedat a sota de l'aigua i no sortia. M'he temut el pitjor. Finalment, s'ha pogut a agafar a la corretja, l'he tibat i l'he pogut treure del riu", afegeix García, que posteriorment ha pogut rescatar la gossa del riu. L'animal ha estat atès per un veterinari del poble.