Un veí de Sant Vicenç de Castellet anirà la setmana que ve a judici acusat d'haver falsificat receptes mèdiques per aconseguir narcòtics i d'haver atracat una farmàcia per robar-ne. La fiscalia li demana una pena rebaixada de tretze mesos de presó perquè li aplica un eximent incomplet d'anomalia psíquica. El judici es farà al Jutjat Penal número 2 de Manresa.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, van tenir lloc el 16 de març del 2015, cap a les 11 del matí. L'acusat, Daniel R. E., va aconseguir tres receptes de la Seguretat Social i les va omplir personalment, apuntant-hi el nom d'un medicament narcòtic, Rubifen. L'home les va signar com si fos un facultatiu autoritzat, segons la fiscalia.

A continuació, afegeix l'escrit d'acusació, el processat es va dirigir a la farmàcia Torras de Sant Vicenç, al carrer Eduardo Peña. La venedora, però, quan va passar les tres receptes pel codi de barres, va veure que figuraven com a sostretes i es va negar a dispensar el medicament a l'acusat.

Aleshores, segons la fiscalia, el processat va saltar el mostrador i va sostreure amb violència una de les caixes del medicament, i va provocar contusions lleus en una mà a la treballadora.

L'home, segons el ministeri fiscal, té declarada la incapacitat total, té una dependència múltiple i presenta diferents trastorns. Per això, li aplica un atenuant d'eximent incomplet, per anomalia psíquica. Davant d'això, li demana un total de tretze mesos de presó, pels delictes de robatori amb violència i de falsedat documental, que al Codi Penal estan castigats amb penes més altes. També li reclama un any de llibertat vigilada.