«Quan he vist caure a l’aigua la dona, el primer que he pensat és que jo no em podia tirar darrere seu, perquè tampoc no me’n sortiria. Però aleshores he provat de rescatar-la per dalt, per sobre del salt d’aigua, I, per sort, tot ha acabat bé», explicava a la tarda, més tranquil, Abel Garcia, el jove de Gironella es va llançar al riu Llobregat i va salvar la vida d’una dona que s’ofegava.

Garcia coneixia de vista la víctima, ja que molts dies coincidien per la zona passejant els gossos. «Caminava darrere meu i s’ha posat a cridar la seva gossa, perquè acabava de caure a l’aigua. Ella s’ha acostat de seguida al riu i, quan hi ha posat el peu, ha caigut al salt d’aigua», explicava. «Tant ella com la gossa intentaven nedar cap enfora, però a causa de la força de l’aigua, s’enfonsaven, i l’aigua els feia tornar fins al salt. No podien sortir de cap manera», va afegir.

Aleshores, va explicar, «jo m’he ficat per sobre del salt d’aigua, a dins del riu. L’aigua m’arribava fins a la cintura. He fet una corda amb les dues corretges dels meus dos gossos. I l’he llançat a sobre de la noia», explicava. Tot i així, «durant una bona estona, que se m’ha fet llarguíssima, no veia la dona, estava enfonsada a sota de l’aigua. La veritat és que he passat molta angúnia, perquè no la veia i he pensat el pitjor», va reconèixer. La gironellenca, però, finalment, va agafar-se a la corda i, aleshores, ell la va arrossegar fins a la vora.

Amb la dona salvada, Garcia va decidir intentar rescatar la gossa. «Estava derrotada, feia estona que havia deixat de nedar, estava flotant i ja se l’estava enduent el corrent, dotze o tretze metres més avall. M’he tornat a ficar a dins de l’aigua i l’he pogut treure», va explicar.

En aquell moment, va passar un home fent running i, en observar els fets, va anar a demanar auxili al CAP de Gironella. Fins a l’indret s’hi va desplaçar el personal mèdic del CAP, que va atendre la dona. La Policia Local la va traslladar fins a l’ambulància, que la va portar a l’hospital de Berga. La gossa va ser atesa per un veterinari.