Un veí de la urbanització de Ca l'Anton de la Torre de Claramunt, Jaume Enric Soteras Badia, de 67 anys, va morir ahir al matí en un aparatós accident de trànsit a l'eix Diagonal (C-15), a Vallbona d'Anoia, entre Igualada i Vilafranca del Penedès. Es tracta de la primera víctima mortal de l'eix Diagonal d'aquest any al seu pas per les comarques de l'Anoia i el Bages.

L'accident, segons va informar el Servei Català de Trànsit, va tenir lloc a 2/4 de 12 del migdia al punt quilomètric 36,2 de la C-15. Per causes que els Mossos d'Esquadra estan investigant, el cotxe que conduïa la víctima va xocar frontalment contra un camió, que transportava bombones de ferro, segons fonts dels Bombers.

Com a conseqüència de la violenta topada, el conductor del cotxe va resultar mort i el seu cos va quedar atrapat a l'interior del vehicle, per la qual cosa va haver de ser rescatat pels Bombers, que s'hi van desplaçar amb quatre dotacions. El cadàver va ser traslladat als dipòsits judicials de la Ciutat de la Justícia. Per la seva banda, el conductor del tràiler va resultar ferit lleu i va ser atès al mateix lloc dels fets pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que hi va destinar dues ambulàncies.

Fins a l'indret també s'hi van traslladar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, que van haver de tallar totalment el trànsit de la calçada. El trànsit va ser desviat per l'interior del nucli de Vallbona.

D'altra banda, unes hores després, al migdia hi va haver l'accident d'un altre tràiler a l'Anoia, en aquest cas sense ferits. A 2/4 de 3 del migdia, segons van explicar fonts dels Bombers, un camió que transportava gra de cacau va bolcar totalment a l'autovia A-2, al terme municipal de Jorba, a la calçada en sentit Lleida. Els Bombers van haver de controlar i aturar una fuita de gasoil. L'accident va provocar retencions a la calçada durant tota la tarda, segons el Servei Català de Trànsit.